morena Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 50 Ηλικία : 52 Τόπος : ΓΡΕΒΕΝΑ - Μανιταρουπολη Registration date : 14/03/2008
| Θέμα: ΜανιταροΣυνταγες Παρ Οκτ 10, 2008 9:49 pm | |
| ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & συκωτάκια.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1 κιλό συκωτάκια
400 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού λευκό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
Αλατοπίπερο
2 πακέτα ταλιατέλες
Λίγο βούτυρο
Τριμμένο τυρί για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Ξεπλένετε και ψιλοκόβετε τα συκωτάκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τσιγαρίζετε για 4 λεπτά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια και τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε μέσα το κρασί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε σιγά-σιγά.
Τα αφήνετε για 8 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Αφήνετε να βράσουν, ώσπου να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό με λίγο λαδάκι μέσα για να μην κολλήσουν.
Τα σουρώνετε και τα «τσούζετε» με βούτυρο.
Ρίχνετε τις ταλιατέλες στην πιατέλα και από πάνω τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.
Kαλή σας όρεξη!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την morena στις Πεμ Δεκ 03, 2009 9:07 am, 1 φορά | |
|
morena Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 50 Ηλικία : 52 Τόπος : ΓΡΕΒΕΝΑ - Μανιταρουπολη Registration date : 14/03/2008
| Θέμα: Φιλέτο Μοσχαριού με Φρέσκα Μανιτάρια και Μαυροδάφνη Κυρ Οκτ 04, 2009 4:35 pm | |
| Φιλέτο Μοσχαριού με Φρέσκα Μανιτάρια και Μαυροδάφνη (Θερμίδες:455)
Υλικά: 5 φιλέτα μοσχαριού (220γρ. το καθένα περίπου), 200γρ. μανιτάρια φρέσκα, ½ λίτρο μαυροδάφνη, ¼ κιλό φρέσκο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, ζωμός μοσχαριού. Για τη γαρνιτούρα: αρωματικό ρύζι
Εκτέλεση: Κόβουμε το φιλέτο σε κομματάκια και το σωτάρουμε με τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό μοσχαριού (μπορούμε να φτιάξουμε έτοιμο ζωμό). Αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο ώστε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας μας και το σερβίρουμε γαρνίροντας το με το ρύζι (το οποίο το έχουμε βράσει από πριν).
Έχει επεξεργασθεί από τον/την morena στις Πεμ Δεκ 03, 2009 9:06 am, 1 φορά | |
|
morena Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 50 Ηλικία : 52 Τόπος : ΓΡΕΒΕΝΑ - Μανιταρουπολη Registration date : 14/03/2008
| Θέμα: ΜανιταροΣουπα νηστίσιμη (αλάδωτη) Πεμ Δεκ 03, 2009 9:03 am | |
| ΜανιταροΣουπα νηστίσιμη (αλάδωτη) Υλικά:-1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 κρεμμύδι τριμμένο -200 γρ. μανιτάρια φρεσκα ή αποξηραμενα μαζί με το ζουμί τους -1 μαρούλι κομμένο -12 κουταλιές ρύζι καρολίνα -3 κουταλιές κουκουνάρι -3 κουταλιές καρύδια τριμμένα -3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο -2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο -2 κουταλιές χυμό λεμονιού -Αλάτι -Πιπέρι -Για τη σάλτσα: 3 κουταλιές νισεστέ 1 κουταλιές ταχίνι 1 κουταλιές μουστάρδα 3 κουταλιές χυμό λεμονιού -Λίγο ζωμό από την κατσαρόλα ή ζωμό λαχανικών ή νερό Ετοιμασία:1.Σε ελάχιστο νερό αχνίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. 2.Ρίχνουμε τα μανιτάρια με το ζουμί τους, το ρύζι, το κουκουνάρι, τα καρύδια, το μαρούλι και σιγοβράζουμε. 3.Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις. 4.Σάλτσα: Διαλύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. 5.Βάζουμε να βράσει ο ζωμός και ρίχνουμε το μίγμα. 6.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 7.Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
| |
|